Kakaový, oblíbený perníček: Připravujeme ho pravidelně, chutná božsky!
-
Příprava8 min.
-
Vaření18 min.
-
Porcí1
-
Zhlédnutí1 453
Dnes jsme si pro vás připravili tradiční recept, který jsme si okamžitě zamilovali.
Řeč je o vánočním kakaovém perníku, který milují děti i dospělí.
Připravte si ho i vy a uvidíte, že si ho zamilujete.
Chutná skutečně na jedničku a nikdy se ho neumíme dojíst, zmizí z talíře jako první!
Budeme potřebovat následující ingredience:
Těsto:
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce medu
- 2 vejce
- 200 gramů moučkového cukru
- 50 gramů másla
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 400 gramů polohrubé mouky
Vanilkový krém:
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 600 mililitrů mléka
- 250 gramů másla
- 200 gramů moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Čokoládová poleva:
- 100 gramů hořké čokolády
- 2 lžíce slunečnicového oleje
Takto budeme v receptu postupovat:
- Do mísy vsypte kakaový prášek a smíchejte ho s vejci, moučkovým cukrem, medem, rozpuštěným vychladlým máslem a kypřicím práškem.
- V další fázi vsypte i polohrubou mouku a vypracujte polotekuté těsto bez hrudek. Vezměte tři menší plechy a vystelte je pečícím papírem. Na každé pak vlijte třetinu kakaového těsta a dejte postupně péct do trouby na 8 až 10 minut při 180°C.
- Upečené korpusy nechte vychladnout a mezitím si připravte vanilkový krém.
- V kastrůlku si klasicky uvařte pudink. Tj. mléko přiveďte k varu, oslaďte cukrem a poté do něj vlijte asi 200 ml pudinku rozmíchaného v mléce.
- Vařte při stálém míchání do zhoustnutí. Hotový pudink ještě ochuťte vanilkovým cukrem a vložte do něj máslo, které rozmixujte. Krém nechte vychladnout.
- Na spodní korpus navrstvěte dostatečné množství náplně a přiklopte druhým korpusem. Potom opět opakujte s posledním těstem. Povrch zákusku přelijte čokoládovou polevou z oleje a rozpuštěné hořké čokolády.
- Necháme vychladit v chladničce a můžeme podávat.
Mňam!
Máme hotovo!
Přejeme vám dobrou chuť.
receptekoldala.blogspot.com/2019/04/vanilias-kremes-mezes-szelet.html
Leave a Review